Fietsparaplu

RVO komt terug op eerder gedane MIA VAMIL toezegging VELOPLU

Op dinsdag 17 juli 2018 heeft Design Compass via de media moeten vernemen dat RVO besloten heeft dat aanschaf van de VELOPLU fietsoverkapping geen recht geeft op MIA VAMIL subsidie voor een zakelijk aangeschafte elektrische fiets. Lees hier het bericht op de website van het RVO. 

Deze afwijzing is door RVO vooraf niet met ons gecommuniceerd en staat haaks op de door RVO op 15 februari 2018 gedane toezegging dat de VELOPLU wel degelijk kwalificeert voor de meldcode F3119 van de MIA VAMIL regeling.

Omdat RVO hiermee terugkomt op een eerder gedane toezegging, zien wij ons genoodzaakt openheid van zaken te geven ten aanzien van het met RVO afgestemde traject.

Op donderdag 15 februari 2018 hebben wij een verzoek gestuurd aan RVO ter beoordeling of de VELOPLU overkapping in combinatie met een elektrische fiets voldoet aan de MIA VAMIL regeling. In dit verzoek is door ons expliciet aangegeven wat de grootte van de overkapping was en het feit dat de overkapping afneembaar was. Diezelfde dag ontvingen wij van RVO een bevestiging dat de gepresenteerde overkapping voldeed aan de gestelde eisen binnen meldcode F3119 mits sprake was van een fiets met elektrische trapondersteuning en de opslag van energie in lithiumhoudende accu’s.  

Vervolgens zijn diverse MIA VAMIL aanvragen ingediend en ook toegekend.

RVO heeft recent haar mening omtrent de VELOPLU herzien en baseert zich daarbij op twee argumenten:

  • De VELOPLU overkapping is afneembaar waardoor het niet aannemelijk is dat de fiets het grootste deel van de tijd daarmee zal rijden;
  • De VELOPLU overkapping zou de berijder slechts voor een klein deel bedekken.

Beide argumenten zijn naar onze mening ongegrond om twee redenen:

  • In de regeling worden deze eisen niet expliciet genoemd;
  • Beide aspecten zijn door ons vooraf expliciet met RVO afgestemd.

Design Compass ziet zich genoodzaakt in bezwaar te gaan tegen recente afwijzingen van de bij RVO ingediende MIA VAMIL aanvragen en zal op korte termijn in contact treden met alle gedupeerde aanvragers om tot een passende oplossing te komen. U kunt de regeling hier nalezen en uw eigen oordeel bepalen.

Rectificatie
Onlangs boden wij u het product VELOPLU aan, dat bestond uit onze eigen plastic hardcover die werd bevestigd op een stormparaplu STORMAXI van Impliva. Onder andere door de vormgeving van onze hardcover bleken we echter inbreuk te maken op intellectuele eigendomsrechten van Impliva. Wij hebben aan Impliva toegezegd dat wij haar STORMAXI stormparaplu’s niet meer hiervoor zullen gebruiken. Ook hebben we toegezegd dat wij de vormgeving van haar stormparaplu niet meer zullen gebruiken en om die reden bieden wij onze hardcover ook niet meer aan in die vorm.
Namens Compass Design B.V., De Directies

De paraplu blijft te koop

De paraplu en de paraplustandaard blijven als losse item te koop voor een gereduceerde prijs. De STORMAXI paraplu is van Impliva en verkopen we in combinatie met de DryCycle paraplustandaard en montageset die niet van Impliva afkomstig zijn.

 

 
Fietsparaplu

Paraplu voor op je fiets

Je krijgt een STORMAXI paraplu’s van Impliva in combinatie met een paraplustandaard en montageset van DryCycle.

Fietsparaplu

Handige paraplu voor op je fiets. Zo blijf je lekker droog en fiets je veilig.

  • Slim
  • Droog
  • Veilig

€0,00

€59,50


* Stukprijs: €0,00 /
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »